Menu Sluiten

De oudercommissie

Mare gastouderbureau heeft een actieve oudercommissie. Deze heeft twee belangrijke verantwoordelijkheden:

  • Het adviseren van de directie;
  • Communiceren met de achterban – de ouders.

Haar missie is om samen met de directie te zorgen voor goede pedagogische kwaliteit in de gastouderopvang van Mare.

De leden

De leden van de oudercommissie stellen zich graag aan je voor.

Mijn naam is Gelske van der Duin, moeder van drie zoons. Mijn oudste twee gaan inmiddels al naar de middelbare school, maar tot die tijd zijn ze met veel plezier naar onze gastouder gegaan. De jongste komt er nog steeds graag, we hebben een geweldige gastouder die betrokken is en waar ze zichzelf kunnen zijn. Inmiddels dus al heel wat jaren aan Mare verbonden en nu komt er wat meer tijd vrij om me bezig te houden met de oudercommissie. Ik denk graag mee over de communicatie richting ouders en aanverwante zaken.

Hoi, ik ben Michel Van De Veerdonk, getrouwd met Kimberley en vader van 3 stoere knullen. Geboren in 2017, 2019 en 2020. Wij werken beide erg vroeg en soms ook tot laat. Een stabiele plek met één gezicht voor de kinderen was bij de keuze voor opvang dan ook zeer belangrijk. Ik en mijn partner hebben verschillende uitgangspunten betreft wat wij graag terug zien in een gastouder. Onze gastouder Mieke voegt deze goed samen.

Vooral het buiten zijn wordt veel gestimuleerd en dat vinden wij ook belangrijk, ze zitten tegenwoordig al veelste veel binnen.

Mieke denkt fijn mee met wat mogelijke oplossingen kunnen zijn en maakt de opvang een fijne plek voor de jongens om naartoe te gaan. Als lid van de oudercommissie hoop ik een steentje bij te kunnen dragen om een goede balans te kunnen vinden tussen wat belangrijk is voor gastouder, ouder, maar vooral kind. Want het kind zal ten alle tijden centraal moeten staan. Daarom denk ik graag mee om de kwaliteit van Mare gatouderopvang te behouden en waar nodig te verbeteren.

Ik ben Anna Hagen-Witteman. Samen met Paul ben ik in februari 2020 trotse ouder geworden van ons dochtertje Lara. Wij hebben voor Lara echt een fantastische gastouder gevonden, die heel goed bij ons past: ze denkt met ons mee, is flexibel en heeft vergelijkbare opvoed opvattingen. Zo vonden wij het heel belangrijk dat Lara gestimuleerd wordt in haar ontwikkeling en daarbij ook vies mag worden. Met bijvoorbeeld modderspelen, regelmatig met de handen in de verf en af en toe een bezoekje aan de koeien, weet onze gastouder dat zeker te bereiken, maar we krijgen haar altijd schoon mee naar huis. Ook leert ze ontzettend veel van de interactie met de andere kindjes van verschillende leeftijden. Ik gun alle ouders een plekje waar ze vertrouwd hun kindje(s) kunnen brengen en denk daarom graag mee met Mare over de kwaliteit van de gastouderopvang en het werkplezier van de gastouders.

Vergaderdata

De oudercommissie vergadert 5 à 6 keer per jaar, waarvan een keer op locatie (reis- en onkosten worden vergoed) en de andere keren via Skype.

Heb je vragen of opmerkingen omtrent de pedagogische kwaliteit van je gastouderopvang of wil je lid worden van de oudercommissie? Mail naar oudercommissie@gobmare.nl