Menu Sluiten

Update Speeltoestellen

Wij zijn inmiddels een week verder en helaas is er nog niet heel veel meer duidelijk. Wel willen we graag een update met je delen over de kwestie rondom de speeltoestellen bij gastouders en de Wet Attracties en Speeltoestellen (WAS). Tot op heden hebben we nog steeds geen duidelijkheid gekregen of gastouders een uitzonderingspositie krijgen.

De partijen (branchevereniging, Nysa, GGD, VNG) zijn nog steeds druk in overleg, maar ze lijken de verantwoordelijkheid door te schuiven naar de Directeur Kinderopvang van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Hoewel we begrijpen dat er verschillende belangen spelen en er juridische aspecten moeten worden overwogen, kunnen we ons niet voorstellen dat er geen oplossing zal worden gevonden voor deze kwestie. En hopelijk duurt dit niet te lang.

Om de veiligheid van de kinderen en voor jullie te waarborgen, willen we benadrukken dat ons advies ongewijzigd blijft: we raden het gebruik van speeltoestellen nog steeds af totdat er duidelijkheid is over de juridische status ervan. We willen geen onnodige risico’s nemen. We kunnen ons voorstellen dat jullie als gastouders veel vragen hebben over deze situatie. Graag willen we jullie laten weten dat de bemiddelingsmedewerkers altijd voor jullie klaarstaan om jullie te ondersteunen en eventuele vragen te beantwoorden. Aarzel niet om contact met hen op te nemen, ze zijn er om jullie te helpen en te begeleiden.

Om de teleurstelling van de kinderen enigszins te verzachten, hebben we een aantal nieuwe buitenspeelactiviteiten in jullie digitale portaal klaargezet dat zeker voor veel plezier zal zorgen. Ook waren in al onze andere thema’s al buitenspeelactiviteiten opgenomen. Je vindt deze als volgt:

Volg de onderstaande stappen om te beginnen met het verkennen van onze “Buitenspeelactiviteiten”

Stap 1: Log in op de tijdregistratie

Neem even de tijd om in te loggen op de tijdregistratie. Hiermee kun je al je activiteiten bekijken en ervoor zorgen dat je elke minuut optimaal benut. Een georganiseerde en leuke dag ligt binnen handbereik!

Stap 2: open ‘Algemene bestanden Mare Gastouderbureau’

Open de map ‘Algemene bestanden Mare Gastouderbureau’ en ontdek een schat aan activiteiten in diverse thema’s die je zullen helpen bij het plannen van je buitenspeelactiviteiten. Van spelideeën tot modderpaden, we hebben alles wat je nodig hebt om een geweldige tijd buiten door te brengen.

Stap 3: Ga naar de ‘Bibliotheek’

Nu wordt het pas echt leuk! Open de map ‘Bibliotheek’ en laat je inspireren door een breed scala aan activiteiten, met handleidingen en bronnen die je kunt gebruiken om je buitenspeelactiviteiten naar een hoger niveau te tillen. Of het nu gaat om sport, avontuur, creativiteit of natuur, we hebben voor elk kind en elke interesse iets te bieden.

Stap 4: Verken ‘Buitenspeelactiviteiten’

Tromgeroffel! Open de map ‘Buitenspeelactiviteiten’ en laat je verrassen door talloze ideeën en suggesties om je gastkind(eren) een onvergetelijke tijd buiten te bezorgen. Van speurtochten en waterspellen tot sportieve uitdagingen en natuurknutselwerken, er is voor elk wat wils. We zijn er zeker van dat jullie samen veel plezier zullen beleven! Ook in andere thema’s van eerdere jaren staan legio buitenspeelactiviteiten, zodat ook zonder speeltoestellen er voldoende uitdaging buiten is.

We staan altijd open voor nieuwe ideeën en suggesties. Dus als je leuke foto’s hebt van jullie avonturen in de buitenlucht, stuur ze dan gerust naar ons op. We vinden het geweldig om jullie enthousiasme te zien en voegen graag nieuwe ideeën toe aan dit thema. Ontdek regelmatig updates om je buitenspeelactiviteiten nog leuker te maken. Deze activiteiten zijn bedoeld om de kinderen te inspireren en hen de mogelijkheid te bieden om plezier te hebben in de buitenlucht, zelfs zonder de speeltoestellen. We moedigen jullie aan om deze activiteiten uit te proberen en ons foto’s te sturen van de leuke momenten die jullie met de kinderen beleven. Het delen van foto’s helpt ons om een gemeenschap op te bouwen en elkaar te inspireren.

Zie hier een nog een leuk voorbeeld: https://youtu.be/BXUvBDXEeCE

We blijven de ontwikkelingen in de gaten houden en hopen spoedig meer informatie te ontvangen. We zullen jullie op de hoogte houden van eventuele updates. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Bedankt voor jullie begrip en medewerking in deze situatie. We zijn er om jullie te ondersteunen.