Menu Sluiten

Roerige tijden…

Lieve gastouder

De gastouderopvang verkeert in roerige tijden! De speeltoestellen die nog steeds ongebruikt in de tuin staan, de bakfietsen die stilstaan en alle extra kwaliteitseisen die eraan zitten te komen. We weten het inmiddels allemaal. Komend jaar mogen gastouders nog maar met twee gastouderbureaus een bemiddelingsrelatie hebben. We merken dat dit veel teweeg brengt bij zowel jullie als gastouders maar ook onder de gastouderbureaus. Veel gastouderbureaus trekken al aan jullie. Ze hopen dat je overstapt naar hun gastouderbureau door jou en de ouders allerlei aanbiedingen te doen.  

Wij hopen alleen maar dat jullie en de gezinnen bij ons blijven vanwege o.a. de kwaliteit, het laagdrempelige persoonlijke contact en de voor ouders aantrekkelijke bureaukosten zonder boeteclausules in het contract. En niet weggaan vanwege eenmalige kadootjes elders. We zijn een eerlijk en open gastouderbureau en misschien ook een beetje bescheiden. Je zal ons niet zo snel zien zwaaien met kadootjes om je over te halen.

We hopen dat alle gastouders een bewuste keuze maken zodat jij op een prettige manier je opvang kunt runnen. We hebben daarom een aantal tips wanneer je twijfels hebt bij je keuze:

Kijk goed naar welke voorwaarden een gastouderbureau hanteert. Wat staat er in het contract wat je aangaat met hen?

Kijk ook goed naar het contract wat het gastouderbureau met de ouders aangaat. Veel gastouders denken daar niet direct aan, maar de ouders zijn de betalende klanten. Let er bijvoorbeeld op dat er geen boetclausules in staan of andere vervelende ‘kleine lettertjes’.

Kijk verder goed naar wie jouw bemiddelingsmedewerker zou worden. Met hem/haar zal je immers het meeste contact hebben. Is hij/zij prettig in de omgang en in gesprek? Is hij/zij makkelijk bereikbaar via mail, telefoon of app en reageert hij/zij vlot? Hoe snel kan bijvoorbeeld een koppelingsgesprek ingepland worden als je eens een spoedaanvraag hebt?

Ga na hoe er omgegaan wordt met jouw zelfstandigheid als ondernemer of freelancer. Kun je makkelijk je eigen tarief bepalen? Kun je je eigen contracten opstellen en gebruiken en in welke mate wordt je hierin ondersteund?

Werk je als nanny, let er dan op hoeveel kennis en ervaring een bureau heeft van en met de bijbehorende wet- en regelgeving. Check bijvoorbeeld eens of de transitiekosten zijn opgenomen in de arbeidsovereenkomst met de ouders.

Toch willen we wel onze waardering uiten wanneer jij zelf een gezin bij ons aanbrengt. Niet alleen nu als eenmalige actie in deze roerige tijd, maar voor altijd. Dit zullen we doen in de vorm van een eenmalige uitkering van €50 per gezin. Het maakt niet uit of dit een gezin is die overstapt van een ander gastouderbureau of dat het een nieuw gezin is die bij jou gaat starten. Het gaat erom dat je het gezin zelf aanbrengt. De uitkering vindt dan plaats nadat het gezin vier maanden bij ons ingeschreven heeft gestaan. Gewoon omdat je ons werk uit handen hebt genomen en dat beloond mag worden! Uiteraard blijf je via ons ook je kwaliteitsbudget opbouwen. En breng je een gastouder bij ons aan en komt er een koppeling tot stand? Dan ontvang je van ons ook een bon naar keuze van €50! Vraag je bemiddelingsmedewerker naar de voorwaarden. 

Met vriendelijke groet,

Het team van Mare Gastouderbureau