Menu Sluiten

Nationale Voorleesdagen

Voorlezen is belangrijk

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Voorlezen maakt je leuker! Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Zo worden kleintjes grote lezers.

Goed voor taalontwikkeling


Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling en stimuleert de cognitieve vaardigheden. Voorlezen creëert een rustmoment in de groep en brengt kinderen in aanraking met dingen in de wereld die voor hun wellicht ongrijpbaar zijn. Maar behalve nuttig en leerzaam is samen lezen met je gastkinderen natuurlijk genieten.

Cadeautje


Vanaf 22 januari tot en met 1 februari zijn de nationale voorleesdagen. Ook Mare vindt voorlezen belangrijk en blijft tijdens de Nationale Voorleesdagen zeker niet achter. Wij hebben daarom voor iedereen bij Mare Gastouderbureau een cadeautje. Wij  hebben voor jullie een E-book vol leuke activiteiten, informatie over ontwikkelingsdoelen en voldoende inspiratie om tijdens de Nationale Voorleesdagen te gaan lezen. 

Wat staat er in het E-book

Met dit e-book krijg je 21 gevarieerde activiteiten. Deze activiteiten zijn specifiek geselecteerd voor de Nationale Voorleesdagen 2020, maar kunnen natuurlijk ook tijdens andere thema’s ingezet worden. Kijk dus gerust onze andere thema’s door voor aansluitende activiteiten. De activiteiten zijn rondom de top tien van boeken die geselecteerd zijn voor het jaar 2020.

Met dank aan


Ook hebben wij activiteiten van Juf Bertine beschikbaar gekregen en we zijn erg blij dat we van haar kennis en ervaring gebruik mogen maken. Het is weer een heel divers thema. “Je kunt de woordkaarten gebruiken, liedjes zingen en natuurlijk vooral veel voorlezen. 

Waar vind ik het thema?

-Log in op de tijdregistratie; -Open de map ‘Algemene bestanden Mare gastouderbureau’; -Open de map ‘Bibliotheek’; -Open de map ‘Nationale Voorleesdagen 2020’.

Veel plezier


Wij hopen dat je gastkind(eren) en jij veel plezier aan het thema zullen beleven! Foto’s ter inspiratie vinden wij altijd leuk om te ontvangen en we blijven nieuwe ideeën aan dit thema toevoegen dus kijk gerust een paar weken later nog eens.