Menu Sluiten
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De nationale voorleesdagen 2020

22 januari 2020 @ 08:00 1 februari 2020 @ 17:00

De nationale voorleesdagen bij gobmare

Voorlezen aan kinderen is belangrijk

Voorlezen maakt je leuker! Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Zo worden kleintjes grote lezers.

Kinderen lezen elkaar voor
Voorlezen aan kinderen is belangrijk

Het Nationale Voorleesontbijt

De nationale voorleesdagen beginnen traditiegetrouw met het nationale voorleesontbijt. Daarbij worden door het hele land in bibliotheken, basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven voorleesontbijten georganiseerd. Lokale helden (denk aan de brandweer, politie en burgemeester) én bekende Nederlanders (o.a. ambassadeur prinses Laurentien), nemen deel aan deze voorleesontbijten. Want voorlezen aan kinderen is belangrijk

Alle voorleesontbijten en andere activiteiten vindt u op de site van de Nationale voorleesdagen

Voorlezen in de gastouderopvang?

Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling en stimuleert de cognitieve vaardigheden. Voorlezen creëert een rustmoment in de groep en brengt kinderen in aanraking met dingen in de wereld die voor hun wellicht ongrijpbaar zijn. Maar behalve nuttig en leerzaam is samen lezen met je gastkinderen natuurlijk genieten.

Wat doet Mare Gastouderbureau?

Ook Mare vindt voorlezen belangrijk en blijft tijdens de Nationale Voorleesdagen zeker niet achter. Maar dat blijft nog even een verrassing. Organiseren wij een voorleesontbijt? Hebben wij een winactie? We houden het nog even spannend. Houd daarom in januari de Mare Community in de gaten om te zien welke activiteiten Mare heeft.

Wat kan je zelf doen?

Misschien vind je het leuk om een Voorleesontbijt te organiseren Voor het ontbijt kun je zelf een -al of niet bekende- voorleesgast uitnodigen. Meld je voorleesontbijt t.z.t. rechtstreeks op deze pagina aan voor plaatsing op de pagina ‘voorleesontbijt’

De nationale voorleesdagen

020-6264971

Bekijk de site van Organisator