Menu Sluiten
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bijeenkomst meldcode kindermishandeling

14 november 2019 @ 16:30 19:30

Bijeenkomsten meldcode kindermishandeling
Bijeenkomsten meldcode kindermishandeling

Organisatie

“Bijeenkomst meldcode kindermishandeling voor professionals blijven nodig” concludeert de Tastforce Kindermishandeling

De Taskforce kindermishandeling onder voorzitterschap van Eberhard van der Laan, heeft gerapporteerd dat ongeveer 120.000 kinderen jaarlijks te maken krijgen met huiselijk geweld en/of kindermishandeling. Minstens zo verontrustend is de conclusie dat de schade die ontstaat bij kinderen als gevolg van kindermishandeling ook op momenten dat ze volwassen zijn nog steeds een grote negatieve invloed op hun leven heeft. Kennis van de meldcode weet dit nog steeds niet te voorkomen

De gemeente Amsterdam, Veilig Thuis en BOinK organiseren daarom een bijeenkomst meldcode kindermishandeling

Waarom deze bijeenkomsten?

Op 1 januari 2019 is de Verbeterde Meldcode van kracht geworden. Aan de bestaande meldcode is het afwegingskader toegevoegd. Dit afwegingskader moet het voor professionals in onderwijs en kinderopvang eenvoudiger maken om de meldcode toe te passen. De rol van Veilig Thuis als advies- en meldpunt is uitgebreid. Teneinde te voorkomen dat kinderen na verhuizing of anderszins uit beeld raken heeft Veilig Thuis ook een zogenaamde radarfunctie gekregen.

Doel van de bijeenkomsten

Op deze bijeenkomsten krijgen professionals uit het onderwijs en de kinderopvang gerichte informatie over de Verbeterde Meldcode en hoe deze toe te passen. Hierbij komt de samenwerking tussen onderwijs, kinderopvang en Veilig Thuis nadrukkelijk aan de orde. De deelnemers gaan na de pauze uiteen in leertafels waarbij vooral de knelpunten uit praktijk aan de orde zullen komen. Naar aanleiding van de brochure ‘De Meldcode in praktijk’ zullen zaken als vechtscheiding, oudercheck, zorgen over kinderen delen en gesprekken voeren met ouders in deze leertafels aan de orde komen.

Programma

17.00 uur inloop
17.15 uur start plenair gedeelte
18.15 uur pauze
18.30 start leertafels
19.30 uur einde

Wil je meer weten? Mare Gastouderbureau staat je graag te woord

De Meervaart Amsterdam

Meer en Vaart 300
Amsterdam,1068 LENederland
+ Google Maps