Menu Sluiten
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Korczakconferentie in Leiden

9 november @ 10:00 16:30

De Janusz Korczak Stichting organiseert op 9 november a.s. een Korczakconferentie bestemd voor ieder die geïnteresseerd is in leven en werken met kinderen
Korczakconferentie in Leiden

Moeten we dan alles goedvinden?

De Janusz Korczak Stichting organiseert op zaterdag 9 november a.s. een Korczakconferentie in het Kinderrechtenhuis te Leiden, bestemd voor ieder die geïnteresseerd is in leven en werken met kinderen, hun rechten en wat zij te zeggen hebben.

Programma

Moeten we dan alles goedvinden? Nooit en te nimmer! zegt Korczak. Maar ja, hoe dan wel? En moeten kinderen dan maar alles goedvinden wat hun opvoeders doen? Tijdens deze Korczakconferentie komt het thema op vele manieren aan de orde: Daisy Mertens (leraar van het Jaar 2016, finaliste Global Teacher Award 2019) laat zien hoe zij met de kinderen in haar klas werkt, Kindercorrespondent Tako Rietveld gaat in gesprek met jongeren die staken voor het klimaat, Jonas Deitert uit Berlijn toont ons hoe kinderparticipatie daar vorm krijgt, Mieke van Vollenhoven vraagt zich af: ‘Waar houdt de leraar op? En waar begint hij?’ Er zijn workshops en activiteiten en het Jaarboek 2019, waarin het thema diepgaand aan de orde komt, wordt gepresenteerd. Hierin staan artikelen en verhalen van o.m. Luc Stevens en Jacques Vriens. Iedere deelnemer ontvangt na afloop dit prachtige boek.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via de mail: info@korczak.nl Vermeld daarbij „Aanmelding Korczakconferentie 2019” en uw naam, adres, mailadres en lid/geen lid/ student.

Gastouders van Mare mogen hun onderwijsbudget hiervoor gebruiken

€40 niet leden

Kinderrechtenhuis

Hooglandsekerkgracht 17b
Leiden,2312 HSNederland
+ Google Maps
Leiden