Menu Sluiten

Webinartips van Mare Gastouderbureau

TIP vanuit Mare // Diverse webinars om te volgen
Bij Mare vinden wij onderwijs en scholing erg belangrijk. Zo hebben gastouders al jaren een onderwijsbudget waarmee ze zich permanent blijven ontwikkelen. Ook geven wij regelmatig trainingen op een locatie bij jou in de buurt. En ook blijven wij jullie regelmatig prikkelen via leuke webinars die je via ons gratis kunt volgen. Dus ook de komende periode hebben wij weer wat leuke webinars staan. Geef je gauw op en wacht niet te lang.

Diverse webinars om te volgen

Webinar GGD inspectie: Gastouderopvang

Gratis webinar over GGD-inspecties in de gastouderopvang. Dit is interessant voor gastouders en kan je gebruiken om je voor te bereiden op een GGD-controle. Het webinar zal digitaal plaatsvinden op donderdag 20 januari, 20:00 uur.
GGD inspectie: Gastouderopvang (webinargeek.com)

Mini-learning over het stimuleren van motorische ontwikkeling van de 
Benieuwd hoe je met beweging de motorische ontwikkeling van jonge kinderen stimuleert? Bewegen speelt een grote rol bij het stimuleren van de motorische ontwikkeling van baby’s, dreumesen en peuters. Het is dus belangrijk om op bewegen in te zetten. We hebben praktische tools ontwikkeld die je helpen hiermee aan de slag te gaan: de Beweegspelletjes en Praatplaten. In deze Mini-learning maak je kennis met deze tools en doorloop je diverse oefeningen. Na succesvolle afronding van de mini-learning krijg je ze opgestuurd zodat je het zelf kan toepassen in de praktijk. Met de juiste kennis haal je meer uit bewegen voor jonge kinderen!

Welkom – Tools en Instrumenten – Kenniscentrum Sport (kenniscentrumsportenbewegen.nl)

Deze mini-learning is op elk moment te volgen.

Webinar ‘Vroegsignalering autisme’
Kenmerken van autisme kunnen vaak al in de baby- en peutertijd worden herkend.Echter, het herkennen en op juiste wijze interpreteren van deze signalen kan in de praktijk lastig zijn. Een jong kind is nog immers volop in ontwikkeling. Tijdens dit webinar leer je signalen (her)kennen van Autisme op jonge leeftijd (0-6 jaar) en leer je wat te doen als vroege signalen herkend zijn. Ook krijg je meer kennis over diagnostiek en behandeling bij autisme en worden eventuele drempels om vervolgstappen in te zetten besproken.
Het webinar zal plaatsvinden op 27 januari en gastouders mogen hun onderwijsbudget hiervoor gebruiken.

Vroegsignalering autisme (webinar) › Accare

Webinar ‘Gastouderopvang financieel en juridisch’Gastouder zijn aan huis of in eigen woning, je kind naar een gastouder brengen of een gastouder in jouw gezin hebben, brengt de nodige zorg en verantwoording met zich mee. Mare ondersteunt gastouders ook fiscaal en juridisch en arbeidsrechtelijk, maar merkt dat de regels niet bij iedereen even helder zijn. Zo zijn gastouders en ouders vaak niet op de hoogte dat ze een arbeidsovereenkomst hebben als ze werken met de dienstverlening aan huis regeling. Ook komt het nog steeds voor dat gastouders onder de dienstverlening aan huisregeling vier dagen werken bij gezinnen thuis zonder loondienstverband en eindigen arbeidsrelaties soms zuur omdat het recht op transitievergoeding niet altijd juist gehanteerd wordt. 
Gastouders die ZZP-er of freelancer zijn zijn ook niet altijd volledig op de hoogte. Gastouders die voldoen aan de criteria van de Belastingdienst zich als ondernemer te laten registreren bij de KvK, maar wat zijn deze criteria precies? En waar moet je je als gastouder nou wel of niet aan houden?

Deze webinar is interessant voor startende en ervaren gastouders, nannies,  vraagouders, medewerkers en houders van gastouderbureaus en voor iedereen die met gastouderopvang te maken heeft. Het wordt gegeven door onze directeur Astrid Plugge, zij heeft naast de nodige pedagogische ervaring, ook jarenlange ervaring op het gebied van arbeidsrecht en de dienstverlening aan huis-regeling en ZZP-erschap. Ze staat gastouders en ouders vaak bij als bemiddelaar en is regelmatig gemachtigde in rechtszaken namens gastouders of ouders en geeft regelmatig juridisch advies. Fris je kennis, krijg informatie over de ins en out van arbeidsrechtelijke vraagstukken en aan het einde van de avond ben je een heel stuk wijzer. 

Deze Webinar zal digitaal plaatsvinden op: donderdag 13 januari van 19:30 tot 21:00 en is voor de gastoudersen vraagouders aangesloten bij Mare geheel gratis. Voor iedereen, niet bij Mare aangesloten, is deze webinar 30 euro

https://forms.gle/dXc9EXnfBdw7dEuGA