Menu Sluiten

Unieke kans voor gastouders in Rotterdam

De gemeente Rotterdam vindt het belangrijk dat alle kinderen in de stad zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen en gezond en veilig kunnen opgroeien. Daarom investeren zij graag in de pedagogische kwaliteit van de opvang van jonge kinderen. De afgelopen periode heeft de gemeente Rotterdam samen met KIKI Training & Coaching de e-learning ‘Educatieve kwaliteit gastouderopvang Rotterdam’ ontwikkeld.  

E-learning

De e-learning gaat over interactievaardigheden, dagstructuur, inrichting ruimte, ontwikkelingslijnen van kinderen, woordenschat en ouderbetrokkenheid. Alles met de focus op het jonge kind. Het gaat bij de e-learning niet alleen over de kinderen, maar ook over jouw ontwikkeling als pedagogische professional.

Dit kun je verwachten

Als gastouder meld je je zelf aan voor de e-learning. Vervolgens ontvang je een e-mail, waarin de link staat om naar de online leeromgeving te gaan. Om de twee weken opent een nieuwe module wanneer je de voorgaande module hebt afgerond. Inbegrepen zijn ook drie webinars.

Tijdens het traject word je online pedagogisch ondersteunt door een trainer van KIKI Training & Coaching, maar is Mare Gastouderbureau ook bereikbaar voor hulp en ondersteuning. Laat het ons daarom ook weten wanneer je mee doet.

Het traject duurt tussen de 3 tot 6 maanden. Na afronding van de e-learning en het volgen van de webinars ontvang je het certificaat ‘Educatieve kwaliteit in de gastouderopvang’.

Aanmelden en kosten

Wil je meedoen? Dat is fijn! Klik hier om je in te schrijven. Je ontvangt automatisch een e-mail wanneer de e-learning beschikbaar is.

Deze e-learning wordt gratis beschikbaar gesteld voor alle gastouders die werkzaam zijn binnen de gemeente Rotterdam.

Vragen

Wil je eerst meer informatie over de e-learning? Mail dan naar info@kiki-s.nl of bel met 033-7110690.

Zeg het voort!

Gastouders hoeven niet perse bij Mare aangesloten te zijn, dus als je collega-gastouders die werkzaam zijn in de gemeente Rotterdam laat ze zich opgeven.

Het is echt geweldig dat Rotterdam dit voor hun gastouders doet. Ik hoop dat jullie daarom deze kans pakken en zo de gemeente laten zien dat gastouders professionals zijn