Menu Sluiten

We mogen weer open // 11 mei

Vandaag hebben we te horen gekregen dat de kinderopvang 11 mei weer open mag. Dit omdat kinderen nauwelijks bijdragen aan de verspreiding van het corona-virus. Dit zal de druk op thuiswerkende ouders verlichten.

Vanaf 11 mei 2020 mogen kinderen van 0 tot 4 jaar naar de dagopvang (kinderdagverblijven en peuterspeelzalen) en kinderen van 0 tot 12 jaar naar de gastouderopvang. Kinderen van 4 tot 12 jaar waarvan de ouders een contract hebben met de BSO mogen naar de BSO op de dagen dat zij naar school gaan, aangepast dus volgens het ritme van school. Op andere dagen mogen zij niet naar de BSO, maar wel naar de gastouder

De Rijksoverheid blijft de eigen bijdrage voor de kinderopvang vergoeden aan alle ouders zolang het maatregelenpakket voortduurt. Ouders houden, in het geval van uitgevallen gastouders, recht op noodopvang.

Dit betekent, zoals wij het begrepen hebben, dat ouders hun eigen bijdrage in ieder geval tot 20 mei tot een maximum van 6,27 euro gecompenseerd krijgen en noodopvang gratis blijft.

Wat ongewijzigd blijft: Vang geen kinderen op als jij of één je huisgenoten verkouden of ziek is of koorts heeft en vang geen zieke of verkouden kinderen op.