Menu Sluiten

Ode aan de gastouder

Zaterdag 14 september was het feest. Mare Gastouderbureau bestond 15 jaar en vierde de dag van de gastouder groots in Dierenpark Amersfoort. Vandaag is dan de dag van de gastouder, de derde donderdag in september, 19 september.Deze dag is belangrijk. Elke dag staan er ruim 30000 gastouders klaar voor 120000 kinderen. Elke dag zijn het de 30000 gastouders die liefde geven, ontwikkelingsgerichte activiteiten aanbieden, kinderen blijven uitdagen tot grootse daden en herinneringen maken.


Ieder kind een andere benadering? Bij een gastouder kan dat. Onrustige baby die nabijheid en warmte nodig heeft? Bij een gastouder kan dat. Vroege diensten, late diensten, wisselende diensten? Bij een gastouder kan dat. Kind ziek en belangrijke vergadering? Met een dekentje op de bank. Bij een gastouder kan dat.

Uit tal van onderzoeken blijkt keer op keer dat gastouderopvang door kinderen als het meest prettig wordt ervaren.
Uit tal van onderzoeken blijkt dat de kwaliteit van de gastouderopvang hoog is, uit tal van onderzoeken blijkt dat gastouders loyaler zijn, continuïteit bieden en individuele aandacht geven.

Kinderen ervaren minder stress bij een gastouder, het welbevinden ligt hoger, de sensibiliteit van de gastouder ligt hoger en waar vind je kleine groepen en volop ruimte voor individuele aandacht, waar kunnen kinderen zich optimaal ontwikkelen? Waar kan elk kind individueel gevolgd?
Inderdaad, bij de gastouder.


De missie van Mare Gastouderbureau is al jaren om gastouderopvang als volwaardig alternatief op de kaart zetten en het zorgen voor kleinschalige opvang van hoge kwaliteit, begeleid door bemiddelingsmedewerkers uit diezelfde regio. Samen met de bij ons aangesloten gastouders creëren wij dat extra stukje thuis waar kinderen zich maximaal kunnen ontwikkelen.

Dit doen wij en dit doen gastouders, al vele jaren lang.

Dus dan is vandaag de dag. Een dag om ze te bedanken, een dag speciaal voor onze helden. Maar hoe bedank je een superheld? Hoe bedank je een steun en toeverlaat?
Een dag is gewoon te kort. Wij willen een week van de gastouder, een maand van de gastouder, elke dag van de gastouder.

Wij vieren deze dag elke dag en daarom hebben wij deze superheldenemblemen, want geen superheld zonder embleem. Laat hun (gast)kinderen een van de mooie superheldenemblemen knutselen, tekenen, versieren. Dit kan met eigen kleuren, stickers en ideeën. Zo wordt hun gastouder de superheld zoals ze dat zelf willen.

Prik twee gaatjes in de hoeken van het embleem, doe er een touwtje doorheen en je gastouder kan een eigen superheldenbleem om de nek dragen!
Maak een mooie foto en plaats je superheld op Facebook, Instagram, twitter of LinkedIn of maak een account aan op onze website http://www.gobmare.nl en plaats de foto op onze Mare Community

Gebruik de hashtag #mijngastouderiseensuperheld en #dagvandegastouder. Vergeet ons niet te taggen.

Laat de wereld weten dat één dag te kort is en dat bij Mare Gastouderbureau elke dag de dag van de gastouder is.
Voor de leukste foto’s ontvangen, voor 1 oktober, krijgen gastkind en gastouder een verrassingspakket.