Menu Sluiten
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop over TOS voor gastouders

9 november 2019 @ 09:00 13:00

Workshop over TOS voor gastouders georganiseerd door gobmare
Samen sterk in communicatie

Wat is TOS

Een taalontwikkelingsstoornis (TOS) is een neurocognitieve ontwikkelingsstoornis. Dit betekent dat taal in de hersenen minder goed wordt verwerkt. Een kind met TOS heeft bijvoorbeeld grote moeite met praten of het begrijpen van taal. De taal- en spraakontwikkeling verloopt hierdoor anders dan bij leeftijdsgenoten. Vandaar deze workshop over TOS voor gastouders

Workshop over TOS voor gastouders

Na een succesvolle lezing op “onze Apendag” in Amersfoort van de dames van Super Family, organiseert GOB Mare nog twee workshops over TOS voor gastouders. Op deze dag zal dieper worden ingegaan op wat TOS nu precies is, het signaleren van TOS, invloed op gezinssituatie/gastouderopvang, eventuele combinatie van TOS met stoornissen als ADHD, autisme, kortom, een bron aan info.

De training zal twee maal gegeven worden, op twee verschillende locaties. Je kunt dus kiezen welke datum en locatie het beste uitkomt!

Kosten

Er is plek voor maximaal 25 gastouders en we vragen van iedere gastouder een bijdrage van € 5,00. Heb je een collega gastouder die graag wil deelnemen en niet bij Mare aangesloten is, dan is dat mogelijk als er minder dan 25 deelnemers zich opgeven. Deze gastouders betalen een eigen bijdrage van € 10,00. Betalen kan contant op de dag van de training op locatie aan de bemiddelingsmedewerker.

Interesse?

Heb je interesse, geef je dan zo snel mogelijk op (uiterlijk 30-10-2019), we laten de workshop doorgaan bij deelname van minimaal 18 gastouders. Wanneer je je hebt opgegeven en onverhoopt niet aanwezig kan zijn, dien je minimaal een week voor de training af te melden. Meld je je later af, om welke reden dan ook, wordt alsnog de 5,- euro in rekening gebracht.

Hoe geef je je op?

Marjolein van Oort: m.vanoort@gobmare.nl

Debbie Boer: d.boer@gobmare.nl

Petra Vermaat: p.vermaat@gobmare.nl

Wijkgebouw Torenhof

Torenhof 1
Capelle aan den IJssel,2903 CDNederland
+ Google Maps
070-4481180