Menu Sluiten

De kinderopvang opent 8 februari // wijzigingen in coronamaatregelen

De kinderopvang opent 8 februari // wijzigingen in coronamaatregelen

Op maandag 8 februari gaat de kinderopvang weer open. De gastouderopvang is open voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Naschoolse opvang is en blijft binnen de gastouderopvang mogelijk, ook nu de BSO’s gesloten blijven. Maar deze heropening gaat gepaard met strikte regels. Hier de maatregelen op een rij.

Maatregelen

  • Gastouders en alle huisgenoten moeten voor een gezondheidscheck doen voor aanvang van de opvang. Gastouders die bij ouders thuis opvangen doen deze gezondheidscheck voor zichzelf en met de vraagouders. Als een van de vragen met ‘ja’ wordt beantwoord, dan is opvang niet mogelijk en moet een gastouder, huisgenoot of de vraagouders zich laten testen.
  • Gastouders kunnen binnenkort met voorrang getest worden bij de teststraat van de GGD. Dit wordt nu voorbereid. Als hier meer informatie over bekend is laten wij dit weten.
  • Voor jong en oud geldt nu: ben je langer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een met corona besmet persoon geweest? Dan ben je in nauw contact geweest. Alle personen die in nauw contact zijn geweest met een corona besmet persoon zullen in quarantaine moeten gaan. 
  • Ben je als gastouder positief getest of is er een besmet persoon aanwezig geweest op de opvang, bel altijd je bemiddelingsmedewerker. Samen maken jullie een lijst van kinderen die in quarantaine moeten en nemen de maatregelen door die genomen moeten worden.
  • Alle coronamaatregelen die wij eerder gemaild hebben en die onze overheid heeft vastgesteld blijven onverminderd van kracht.

Wat betekenen deze nieuwe maatregelen voor de opvang?

Als er bij de gastouder een besmetting heeft plaatsgevonden, dat wil zeggen; er is een met corona besmet kind/persoon aanwezig geweest dan moeten alle personen (ongeacht leeftijd) die samen aanwezig waren 10 dagen in quarantaine. Na vijf dagen kan er een coronatest worden gedaan. Als deze test negatief is mogen de negatief geteste kinderen weer naar hun gastouder komen. Ouders die hun kinderen niet willen testen moeten zich aan een 10 dagen quarantaine houden. Gastouders bellen altijd de bemiddelingsmedewerker voor overleg voordat de opvang weer open kan. 
De gevolgen van deze maatregelen hebben veel impact op kind, ouder en vooral de gastouder.  We willen iedereen daarom nogmaals nadrukkelijk verzoeken je te houden aan de coronaregels en bij coronaklachten of symptomen thuis te blijven, niet op te vangen en/of je kind niet naar de opvang te brengen.
Een besmetting heeft grote gevolgen voor iedereen in de gastouderopvang, dus neem geen risico’s.

Compensatie

Omdat vanaf 8 februari de gastouders hun gebruikelijke diensten weer kunnen aanbieden eindigt de tegemoetkoming die ouders krijgen voor het doorbetalen van facturen aan de gastouderopvang. Deze tegemoetkoming zal worden berekend over de periode 16 december tot 8 februari. Wanneer deze uitbetaling van de tegemoetkoming gebeurt is nog niet bekend. Zodra wij meer weten laten wij dit weten.
Zoals we ondertussen wel weten worden deze maatregelen regelmatig aangepast. Je kunt er vanuit gaan dat iedereen bij Mare Gastouderbureau voortdurend de actualiteit in de gaten houdt en deze ook deelt met jullie. Houd dus altijd onze mails in de gaten.

Heb je vragen, wil je overleg, wil je een luisterend oor, bel ons gerust. Samen kunnen we kijken waar we in deze situatie kunnen helpen. Pas goed op jezelf en elkaar!