Menu Sluiten

Corona in Nederland // Scholen en Kinderopvang gaan dicht

Wij volgen Mare-breed de adviezen van de RIVM en de GGD en de overheid. Vandaag heeft er een persconferentie plaatsgevonden van onze minister-president.

Vandaag heeft onze overheid laten weten dat de kinderopvang en de scholen drie weken gaan sluiten, met uitzondering voor ouders met cruciale beroepen. Dit betekent dat als ouders geen cruciaal beroep uitoefenen ze maandag 16 maart 2020 tot 6 april 2020 hun kind niet meer naar de gastouder mogen brengen.

Gastouders kunnen hun deuren, mits gezond conform de laatste adviezen  openhouden voor kinderen waarvan de ouders een cruciaal beroep hebben. 
De overige ouders wordt gevraagd hun kinderen zoveel mogelijk thuis te houden om hiermee het virus niet verder te verspreiden.

Doorbetaling


De belastingdienst heeft aangegeven de kinderopvangtoeslag door te betalen om de kinderopvang niet in financiële nood te laten komen.  Achter de schermen wordt gezocht naar oplossingen waardoor de ouderbijdrage in deze crisis achteraf gerepareerd kan worden.

Dit is nieuw gebied voor ons allemaal. Er is geen opvangcontract die hierin voorziet of heeft kunnen voorzien.

Veel van onze gastouders zijn hoofdkostwinners of alleenstaand en kunnen een inkomensval van drie weken niet dragen. Het is daarom heel fijn dat het ministerie heeft aangegeven dat de betalingsverplichting voor ouders blijft bestaan en dat onze gastouders de komende weken hun contracturen mogen schrijven .

Ik realiseer me dat jullie veel vragen hebben. Onze bemiddelingsmedewerkers zijn bereikbaar en het kantoor is open, wij werken door, wij zijn er voor jullie en wij staan achter jullie.

Onze bemiddelingsmedewerkers zullen de komende periode alleen bezoeken afleggen bij gastouders die aan het werk zijn en waarbij de risico-inventarisatie verloopt en intakes voor aanmeldingen bij de gemeente.

Zij komen niet langs als zij verkouden zijn en wij vragen jullie ons af te bellen als je zelf verkouden bent.

Wees alert, pas op elkaar en vang niet op bij verkoudheid en breng je kind niet bij een verkoudheid.

Laten we hopen dat dit snel voorbij is.


Met vriendelijke groet

Het team van Mare Gastouderbureau

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-over-coronavirus-en-kinderopvang

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cruciale-beroepsgroepen