Franchise ondernemer gezocht: bemiddelingsmedewerker Flevoland

Wegens groei in de provincie Flevoland zoeken wij een bemiddelingsmedewerker die ons team kan versterken en graag zelfstandig franchise ondernemer wil zijn. Mare zoekt een bemiddelingsmedewerker die de huisbezoeken in de regio doet en de wervingsactiviteiten coördineert.

In deze functie voer je intake-/koppelingsgesprekken met nieuwe klanten (ouders en gastouders) en doe je de controlerende huisbezoeken voor de bestaande klanten van Mare. Je bent verantwoordelijk voor het screenen van de gastouder en hun woning. De opvang bij de gastouder volg je o.a. door evaluatiegesprekken. Je zorgt voor een accurate verslaglegging van elk bezoek en zorgt er vanuit huis voor dat de verslagen bij de klanten en het hoofdkantoor terechtkomen. Je bent het aanspreekpunt voor de ouders en vraagouders in jouw regio.

Kwalificaties
· Bewijs van initiële opleidingsachtergrond inclusief pedagogische component op minimaal MBO niveau 3, conform de door het Overleg Arbeidsvoorwaarden Kinderopvang vastgestelde kwalificatie-eis. Voor een lijst van diploma’s, zie http://www.kennisnetwerkgastouderopvang.nl/wp-content/uploads/2012/03/Kwalificatie-eis-bemiddelingsmedewerker-2012.pdf
· Kennis van en inzicht in de processen van kinderopvang/ gastouderopvang.
· Sociale vaardigheden voor het motiveren, stimuleren en instrueren van gastouders.
· Mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid voor het corresponderen met vraag- en gastouders en het schrijven van verslagen.
· Kennis van Word. Een redelijke kennis van Excel is ook wenselijk.
· Je bent besluitvaardig en flexibel en kunt zelfstandig en onder tijdsdruk werken.
· Je bent in het bezit van een laptop.
· Je bent in het bezit van een rijbewijs B.
· Je bent woonachtig in de eerdergenoemde regio.

Van de bemiddelingsmedewerker verwachten wij de bereidheid om thuis te werken en indien nodig de vergaderingen op het hoofdkantoor in Den Haag bij te wonen en eventueel in te springen in andere regio’s in het geval van vakantie/ziekte van collega’s.

Wat bieden wij?
Wij bieden jou een uitdagende functie met leuke gezellige collega’s in een hecht zelfsturend team, goede voorwaarden en een innovatieve en persoonlijke werkgever. Ook bieden wij actief ondersteuning bij opzetten van je eigen regio als zelfstandig ondernemer.
Wij geven jou de vrijheid om je te ontwikkelen en denken graag met je mee. Ben je iemand of ken je iemand die van afwisseling in het werk houdt en waar zelfstandigheid, pro-activiteit en innovatie zeer gewaardeerd wordt, waar je geen nummer bent, stuur dan een sollicitatiemail met je cv en motivatie naar a.plugge@gobmare.nl
Mare gastouderbureau is op zoek naar diversiteit. Daarom moedigen wij personen met een migrantenachtergrond aan om te solliciteren!

Mares Gastouderconferentie

In 2019 bestaat mare GOB alweer 15 jaar! Dit heugelijke feit grijpen wij aan door onze gastouderbijeenkomsten op een iets andere manier aan te bieden. Niet één moment per provincie, maar wat grootser en voor al onze gastouders: op één locatie gaan wij een leuke interactieve Gastouderconferentie organiseren!
Zo heb je als gastouder niet één scholingsmoment, maar kan je meerdere workshops volgen, langs meerdere standjes lopen en inspiratie opdoen via meerdere kanalen.
We zijn met het team heel druk bezig met de voorbereidingen, bovenstaand is alvast een tipje van de sluier die we oplichten, maar houd vooral je mail in de gaten!
Ben jij of ken jij iemand en wil jij wel op onze conferentie staan met een standje, of ben jij of ken jij iemand die een workshop kan geven en dit ook zou willen? Laat het ons dan weten via administratie@gobmare.nl.

Aangescherpte Meldcode Kindermishandeling per 1 januari 2019

Per 1 januari 2019 is er een aangescherpte Meldcode Kindermishandeling. Deze kan u downloaden in uw persoonlijke digitale omgeving bij ons op de site.
Omdat dit zeer belangrijke informatie is en wij graag willen dat u hier goed van op de hoogte bent, hebben wij verdiepingsmateriaal toegevoegd in de digitale omgeving. O.a. het afwegingskader (stap 4 en 5) wordt hierin heel goed uitgelegd.
Hierbij een helder filmpje om te laten zien wat er is veranderd:

Nieuw bij Mare: cursusruimte beschikbaar voor gebruik door derden

Mare houdt kantoor aan de Zwaardstraat op Scheveningen in het oude gebouw van de Derde Ambachtsschool. De Derde Ambachtsschool is een van de twee scholen in het oeuvre van de architect Jan Duiker, één van de belangrijkste architecten van de vooroorlogse stroming het Nieuwe Bouwen, waarbij gebruik werd gemaakt van materialen als glas, beton en staal en elementen als lucht, licht en hygiëne centraal stonden. De architect liet zich niet leiden door monumentaliteit, maar uitsluitend door functionaliteit. Een prachtige locatie dus in hartje Scheveningen, waar wij best wel trots op zijn!

 

Faciliteiten
In de lente van vorig jaar zijn wij verhuisd van de tweede naar de eerste verdieping, waarbij wij nu ook een cursusruimte tot onze beschikking hebben waar we compleet verzorgde bijeenkomsten kunnen organiseren met de volgende faciliteiten:

• te huren per dagdeel voor maximaal 30 personen,
• apart toegankelijk van kantoor met eigen opgang,
• geschikt voor diverse invullingen: vergaderingen, trainingen/cursussen, webinars, etc.,
• vergadervoorzieningen (notitiegerei en schrijfwaren),
• flipover en techniek aanwezig (beamer, laptop),
• verschillende vergaderopstellingen: boardroom, theater, U-vorm, blok, carré, schoolopstelling,
• eigen sanitaire voorziening,
• gratis gebruik van Wifi-netwerk,
• verschillende arrangementen mogelijk: koffie/thee/water, pepermuntjes, koekjes, pennen en notitieblokjes, al dan niet aangevuld met frisdranken en/of compleet verzorgde lunch.

Prijzen
Ben je geïnteresseerd in de ruimte of op zoek naar een incidentele flexwerkplek, dan is dit een geschikte accommodatie in een gezellige en inspirerende omgeving. Voor meer informatie over de prijzen hiervan kan je mailen naar administratie@gobmare.nl en wij sturen je een offerte toe op basis van je specifieke wensen.

Wijzigingen in minimumloon per 1 januari 2019

Per 1 januari 2019 stijgen de brutobedragen van het wettelijk minimumloon en het minimumjeugdloon.

Een gastouder bij de ouders thuis (onder de Regeling dienstverlening aan huis) heeft recht op minimaal het wettelijke minimumloon. Het kan daarom zijn dat de gastouder recht heeft op een loonsverhoging.
Op een gastouder die thuis opvangt (dus geen Regeling dienstverlening aan huis) zijn de regels met betrekking tot het minimumloon niet van toepassing.

Nieuwe brutobedragen
De nieuwe brutobedragen per uur zijn:

Leeftijd

Minimumloon

Vakantietoeslag

Minimumloon incl. vakantietoeslag

22 en ouder

€ 10,36

€ 0,83

€ 11,19

21

€ 8,81

€ 0,70

€ 9,51

20

€ 7,26

€ 0,58

€ 7,84

19

€ 5,70

€ 0,46

€ 6,16

18

€ 4,93

€ 0,39

€ 5,32

Urenloon oomhoog? Wijzig het opvangcontract!
Wijzigt het uurtarief van de gastouder per 1 januari, dan kan de gastouder dit in overleg met de vraagouder vastleggen in het opvangcontract. Dit doe je door een addendum aan het contract toe te voegen. Je kunt daarvoor dit Addendum verhoging uurtarief 01-2019 gebruiken.

Let op vraagouder: vergeet niet het nieuwe uurtarief aan de Belastingdienst door te geven middels een wijziging van de toeslagaanvraag!

Let op gastouder: vergeet niet het tarief te wijzigen in de tijdsregistratie, alvorens je de uren met het nieuwe tarief gaat invullen!

Meer weten, klik dan HIER voor de site van de Rijksoverheid.

Nieuwsbrief Mare herfst 2018

De nieuwsbrieven herfst 2018 van Mare voor ouders en gastouders zijn verstuurd, met nieuws over de volgende onderwerpen: belangrijk nieuws m.b.t. verlopen EHBO-documenten, wijziging meldcode, terugblik Dag van de Gastouder, PRK, gebruik van stints en campingbedjes, nieuw systeem per begin 2019, AVG, oudercommissie en opzeggingen.

2018 nieuwsbrief herfst

Workshop ‘Taalrijke interactie tussen gastouder en kind 2018’

Mare gastouderbureau organiseert ieder jaar per regio een gratis training voor haar gastouders. Vanwege de enorm positieve reacties op de workshop ‘Taalrijke interactie tussen gastouder en kind’ die vorig jaar door JB Expertise aan gastouders van Mare werd gegeven, biedt Mare dit jaar de workshop ‘Taalrijke interactie tussen gastouder en kind 2018’ aan. Deze wordt elf keer gegeven op verschillende locaties door het hele land.

Hoewel deze workshop gezien kan worden als een vervolg op die van vorig jaar, is het een opzichzelfstaande training; gastouders die vorig jaar niet hebben deelgenomen kunnen dus ook meedoen

De workshop ‘Taalrijke interactie tussen gastouder en kind’ gaat over de manier waarop gastouders positief en ondersteunend met kinderen omgaan. Het belangrijkste instrument van een professional in de kinderopvang is zijn/haar eigen omgangsvaardigheid, ook wel interactievaardigheden genoemd. Een gastouders geeft uitleg aan kinderen, troost ze als ze verdrietig zijn, stelt ze op hun gemak en maakt grapjes. Hij/zij organiseert activiteiten om de ontwikkeling van de gastkinderen te stimuleren en zorgt ervoor dat ze activiteiten kunnen kiezen die bij hun belevingswereld en ontwikkelingsniveau passen. Deze interactie kan niet zonder taal. In deze workshop gaat het dus niet alleen over hoe de professional omgaat met kinderen, maar ook over hoe hierbij taal wordt gebruikt.

In deze workshop leert de deelnemer:

  • Wat de zes interactievaardigheden (emotioneel ondersteunen, respect voor de autonomie van het kind, structureren en grenzen stellen, informatie en uitleg geven, ontwikkeling stimuleren en begeleiden van interacties tussen kinderen) inhouden. De interactievaardigheden ‘structureren en grenzen stellen’, ‘ontwikkeling stimuleren’ en ‘begeleiden van interacties tussen kinderen’ zullen extra worden uitgelicht.
  • Kinderen te observeren en te kijken naar wat ze bezighoudt, wat het mogelijk maakt actief een spelelement toe te voegen om ze nog meer te laten leren tijdens hun spel;
  • Taal actief inzetten als vorm van ontwikkelingsstimulering;
  • Een taalrijke omgeving creëren voor kinderen, zodat zij verschillende leerervaringen opdoen.

 

Gastouders van Mare hebben een uitnodiging ontvangen per mail.