Menu Sluiten

De leukste trainingen bij Mare Gastouderbureau

In het eerste kwartaal van het nieuwe jaar verzorgen we drie interessante workshops. Voor alle drie de
workshops geldt dat je je nog steeds kunt opgeven bij je bemiddelingsmedewerker.

Training “Daar zit muziek in”

21 januari in Hengelo, 28 januari in Vught en Den Haag en 4 maart in Ommeren

Samen muziek maken brengt veel plezier. Wij als volwassenen weten al dat muziek heel goed is voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Maar toch vinden veel mensen het ingewikkeld om méér aan te bieden dan het zingen van liedjes. Hoe doe je dat nu, muziek maken met al die verschillende kinderen tegelijk? Hoe zorg je ervoor dat muziek ze echt spelenderwijs wat leert, zodat ze het zelf β€˜nΓ³g een keer’ willen? Aan de hand van huis-tuin- en keukenmateriaal en jullie eigen speelgoed maak je kennis met een brede aanpak van muzikaal ontdekken. Interactief spel is het uitgangspunt, waarbij jij als pedagogisch professional inspiratie biedt aan kinderen die ze uitnodigt om buiten de lijntjes te gaan spelen.

Het Muziekkwartier | Ontwikkelingsgericht muziek maken met kinderen van 0-4

Training “Natuurbeleving’

4 februari in Santpoort-Noord

Ga je mee op pad en de natuur verkennen? Met deze workshop natuurbeleving gaan we, onder deskundige begeleiding van Agnes Meijs, ontdekken hoe je de natuur werkelijk kunt beleven en dit kunt integreren in je eigen opvang! Deze workshop is niet zitten en luisteren maar vooral doen! Tijdens de wandeling door het park zullen we een aantal opdrachten uitvoeren. Ondertussen kunnen we ervaringen uitwisselen en kijken in de boeken en naar de materialen die Agnes zal meenemen.

www.natuurlijkheden.nl

Training “Risicovol Buitenspel”

11 maart in Assen

Tijdens deze ochtend worden we meegenomen in de wereld van het risicovolle buitenspel. Aan de hand van foto’s en vragen worden we zelf uitgedaagd om over dit concept na te denken en met elkaar te sparren over wat wel en niet risicovol is. Ook zal ze ons meenemen naar buiten in de wijk bij de locatie van de workshop, om te zien wat er allemaal mogelijk is dichtbij jou eigen opvanglocatie. Daarnaast staan we ook stil bij hoe deze zaken te bespreken met de GGD.