Menu Sluiten

Sinterklaas

Voordat ik mijn blog begin, moet ik je eerst van wat meer info voorzien. Ik ben een gastouder en werk met kinderen in de leeftijd 4-12 jaar. Ik bied voor- en buitenschoolse opvang aan en werk drie dagen in de week. In vakanties werk ik hele dagen.

Ons huis grenst aan de dijk en op zo’n honderd meter staat een molen. De molen verkoopt brood en allerlei lekkernijen en heeft een restaurant waar je kunt lunchen en dineren. Aan de voet van de molen ligt een grote speeltuin, waar dagelijks gebruik van wordt gemaakt door de buurtkinderen en oma’s met kleinkinderen of gastouders met hun oppaskinderen, zoals ik 🤗

Vandaag was het een spannende dag! Ik kreeg een telefoontje van mijn dochter (20). Zij werkt bij de molen. Zij vertelde dat er een Piet heeft gelogeerd op de zolder bij de molen??!!! Of we het misschien leuk zouden vinden om te komen kijken? Nou! Grote ogen keken me aan! “Echt?! Een echte Piet?! Gelogeerd bij de molen??!!! Wanneer gaan we kijken?!”

Mijn vijf oppaskinderen hadden geen tijd meer voor eten en drinken en wilden z.s.m. naar de molen! Jassen en schoenen aan en let’s go! De route naar de molen leidt ons langs de speeltuin. Daar waren veel kinderen aan het spelen. De kinderen in mijn dorp kennen me bijna allemaal. Mijn oppas kinderen vertelden het grote nieuws aan de kinderen in de speeltuin en daar kwamen meteen wat kinderen naar me toe. “Marieke mogen wij ook mee?”

En daar gingen we. Vijf oppas kinderen, één oma met vijf kleinkinderen en twee buurtkinderen. We waren allemaal benieuwd…..! Bij de molen aangekomen, werden we naar een hoekje in de molen gebracht. Ze maakten een luik naar boven open en met een hele oude steile trap liepen we één voor één (voorzichtig) naar boven. Eerst de wat oudere kinderen zelfstandig en dan de jongere kinderen onder begeleiding naar boven.

Wat was dat?! Er stond een bed. Daarin lag een knuffel en een pyjama. Er stonden sloffen onder het bed en aan de kast hing een ochtendjas. Tegen de muur stond een tafel met daarop rollen inpakpapier, plakband en een schaar en óveral cadeaus op de grond, bovenop en onder de kasten en bij de trap. Op een tafel stond ook een grote pot met pepernoten. “Raad het aantal pepernoten,” stond erop. Eén van de kinderen (4 jaar) zei: “Zó, dat is SUPERVEEL!!!”😳 Ik vroeg haar: “Hoeveel is SUPERVEEL?” 

Kind: “Nou, dat is 28!” 😳 😂😂😂😂😂

Maar de grote vraag van alle kinderen was: Wat kwam die Piet daar doen??!!! Niemand had een idee en niemand wist welke Piet dit nou zou zijn? Pakjespiet of Luisterpiet of …… Niemand wist ‘t! Ook de werknemers van de molen niet?! De kinderen waren zó onder de indruk van wat ze hadden gezien, dat ze er niet over op konden houden en bleven praten tegen elkaar. 😂😂😂

Sinterklaas bij Gastouderopvang Like Home

Sinterklaas laat pakjes achter
O wat spannend, wat heeft Piet toch in de pakjes gestopt
Sinterklaas bij Gastouderopvang Like Home
Wat is dit spannend. Dank u wel Sinterklaas
Heeft hier iemand geslapen?
Wie heeft hier geslapen vannacht?

Laat een reactie achter