Menu Sluiten

Word een Duurzame Held met een Groene Gastouderopvang!

groene gastouderopvang
groene gastouderopvang

Wil jij een positieve impact hebben op kinderen en tegelijkertijd onze planeet redden? Dan is een groene gastouderopvang iets voor jou! In deze blog vertellen we je waarom het zo belangrijk is en hoe je ermee kunt beginnen. Bereid je voor op een avontuurlijke reis vol duurzame waarden en blije kinderen!

Waarom een groene gastouderopvang?

Duurzame waarden: Als gastouder ben jij een superheld in de ogen van kinderen. Met een groene gastouderopvang geef je hen het goede voorbeeld en laat je zien dat we goed moeten zorgen voor onze aarde.

Gezond en gelukkig: In een groene gastouderopvang kunnen kinderen genieten van de natuur. Lekker buiten spelen, met natuurlijke materialen werken en hun creativiteit de vrije loop laten. Dit maakt hen gezonder en gelukkiger.

Leerzaam en leuk: Door kinderen bewust te maken van het milieu en duurzaamheid, geef je ze een waardevolle levensles. Ze leren over recyclen, energiebesparing en respect voor de natuur. Bovendien is het hartstikke leuk!

hutten bouwen in de groene gastouderopvang
Lekker buiten spelen, met natuurlijke materialen werken en creativiteit de vrije loop laten

Waarom is het belangrijk voor kinderen?

Natuurlijke avonturen: Kinderen zijn geboren avonturiers. Met een groene gastouderopvang kunnen ze de natuur ontdekken en ervan leren. Ze ontwikkelen een sterke band met de natuur en leren belangrijke dingen zoals observeren, ontdekken en respecteren van hun omgeving.

Fantastische creativiteit: De natuur prikkelt de fantasie van kinderen en laat hun creativiteit stromen. In een groene gastouderopvang kunnen ze hutten bouwen, kunst maken met natuurlijke materialen en planten en dieren ontdekken. Dit maakt hun creatieve ontwikkeling nog cooler!

Gezond en actief: Door kinderen al vroeg in contact te brengen met de natuur, motiveer je ze om gezond en actief te zijn. Buitenspelen is goed voor hun lichaam en zintuigen. Ze leren ook over gezond eten door bijvoorbeeld groenten en fruit uit de moestuin te halen.

kinderen leren over gezond eten in de gastouderopvang
kinderen leren ook over gezond eten door bijvoorbeeld groenten en fruit uit de moestuin te halen.

Voorbeeldactiviteiten voor groene gastouderopvang:

Ga op avontuur: Maak samen met de kinderen spannende wandelingen in de natuur. Ontdek planten, dieren en prachtige plekjes. Laat ze zelf dingen ontdekken en vertel spannende verhalen!

Laat ze groeien: Maak een kleine moestuin waar kinderen leren hoe ze hun eigen groenten kunnen verbouwen. Samen zaaien, water geven en oogsten. Zo leren ze waar hun eten vandaan komt en het smaakt nog beter als ze het zelf hebben gekweekt!

Creatieve knutsels: Stimuleer de creativiteit door knutselprojecten met gerecyclede materialen. Laat ze kunstwerken maken van oude kranten of kartonnen dozen. Zo leren ze meteen over hergebruik en dat afval ook cool kan zijn.

Natuurlijke spelletjes: Organiseer leuke buitenactiviteiten zoals speurtochten, schattenjachten of verstoppertje spelen in de natuur. Plezier en leren gaan hand in hand als ze meer ontdekken over de wereld om hen heen.

Duurzaam doen: Betrek kinderen bij duurzaamheidsprojecten zoals water en energie besparen. Leer ze bijvoorbeeld de kraan dicht te draaien tijdens het tandenpoetsen of lichten uit te doen als ze een kamer verlaten. Samen kunnen we onze planeet redden!

Betrek kinderen bij je groene gastouderopvang
Image by rawpixel.com Betrek kinderen bij duurzaamheidsprojecten

Tijd om een duurzame superheld te worden met een groene gastouderopvang! Geef kinderen een geweldige ervaring, leer ze over de natuur en duurzaamheid, en laat ze genieten van avontuurlijke spelletjes en creatieve knutsels. Doe mee en maak een verschil in het leven van kinderen én onze prachtige planeet!

duurzame superheld in de gastouderopvang
Image by rawpixel.com duurzame superheld

#GroeneGastouderopvang #DuurzameHeld #Avontuur #Creativiteit #GezondLeven