Menu Sluiten
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zonnetjesweek 2020!

25 mei @ 08:00 29 mei @ 17:00

zonnetjesweek

Zonnetjesweek voor een huidkankervrije generatie

Met een goede zonbescherming kan je heerlijk genieten als je buiten bent. Dit is extra belangrijk voor jonge kinderen van 0 tot en met 4 jaar. Daarom organiseert het Huidfonds elk voorjaar de Zonnetjesweek voor de kinderopvang. Tijdens deze voorlichtingsweek voor kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en gastouderlocaties leren kinderen, hun ouders en pedagogisch medewerkers op een positieve manier over veilig spelen in de zon.

Smeren met zonnebrandcrème

Om verbranding te voorkomen smeer kinderen goed in met zonnebrandcrème. Toch wordt er vaak niet genoeg gesmeerd. Of wordt er wel gesmeerd op het strand, maar niet op andere momenten. Bij het fietsen of wandelen vangen kinderen ongemerkt een hoop zonnestralen. Ook als de zon zich minder laat zien, bijvoorbeeld op een bewolkte dag.  Het huidfonds wil met de Zonnetjesweek meer voorlichten en meer kennis.

5 smeertips

  • Gebruik voor kinderen een zonnebrandcrème met hoge factor van 30 of meer 
  • Smeer kinderen iedere de ochtend gelijk in. Zo wordt het onderdeel van de routine en kan de crème goed intrekken.
  • Herhaal met smeren iedere twee uur. Smeer ook opnieuw wanneer kinderen nat zijn geworden of heeft gespeeld en gezweet.
  • Maak van het insmeren een spelletje. Dan wordt het geen strijd. Zet stipjes op armen, benen of gezicht en laat je kindje de stipjes met elkaar verbinden.  Of smeer elkaar in.
  • Weinig tijd of heeft je kindje geen zin in een spelletje? Laat je kind met iets spelen ter afleiding of geef ze een tussendoortje. 

Houd baby’s altijd uit de volle zon. Blijf  tussen 12 en 3 uit de zon, ook als de kinderen goed zijn ingesmeerd. De zonkracht is dan het hoogst. Vanaf zonkracht 7 à 8 verbrandt de huid al na tien minuten. Zie ook de website van Zonnetjesweek

Doe mee in 2020!

De Zonnetjesweek van 2020 vindt plaats van 25-29 mei. Schrijf jouw gastouderopvang in! Houd de website van het huidfonds in de gaten en hun sociale mediakanalen pagina

Nieuwsgierig?