Menu Sluiten
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshopavond voor oudercommissies

4 november 2019 @ 16:30 22:00

Boink

030-2331400

Bekijk de site van Organisator

Op 4 november zijn leden van de oudercommissie van harte welkom op een gratis workshop- en netwerkavond voor oudercommissies uit Den Haag. Er worden twee workshops gegeven en u krijgt natuurlijk de gelegenheid om met andere oudercommissies ervaringen uit te wisselen.

Workshop 1: wat is pedagogische kwaliteit?
Als u weet wat onder (goede) pedagogische kwaliteit (opvoedkwaliteit) wordt verstaan kunt u er ook over adviseren. Deze workshop gaat over elementen die grote invloed hebben op opvoedkwaliteit van de kinderopvang: groepsindeling en vaste gezichten op de groep. De workshop wordt gegeven door
Mirjam Gevers, onderzoeker bij het Nederlands Consortium Kinderopvang Onderzoek.

Workshop 2: risicovol spelen
Vroeger was het vrij gewoon dat kinderen in bomen klommen of op geheime plekken spelden. Tegenwoordig willen we kinderen beschermen tegen risico’s. Maar juist het beschermen kan ertoe leiden dat kinderen niet meer leren omgaan met risico’s (m.a.w. risicocompetenties ontwikkelen), waardoor hun motorische vaardigheden verslechteren. Bij risicovol spelen gaan kinderen aan de slag met spannende, uitdagende en avontuurlijke activiteiten, waarbij een risico bestaat op een (kleine) verwonding. Deze workshop gaat in op het belang van risicovol spelen, welke overwegingen je hierbij maakt en hoe je het stimuleren van risicocompetenties in de praktijk brengt. De workshop wordt gegeven door experts van VeiligheidNL. 

U hoeft geen keuze te maken: tijdens deze netwerkavond kunt u beide workshops volgen. Meld u snel aan: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.