Menu Sluiten
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Winactie Internationale Vrouwendag!

8 maart 2020 @ 08:00 17:00

Zondag is het alweer 8 maart en internationale vrouwendag 2020. Helaas hebben we nog steeds een internationale vrouwendag nodig. Want  gelijke rechten zijn voor vrouwen niet vanzelfsprekend en dit verdient best een beetje aandacht. Hoe mooi zou het zijn als de eerste vrouwelijke minister-president bij jou in de opvang zit.

Krachtige rolmodellen zijn van essentieel belang


Ook de kinderopvang kan Internationale Vrouwendag aangrijpen om laagdrempelig aandacht te geven aan emancipatie en gelijkwaardigheid. Mare vindt het hebben van rolmodellen heel belangrijk. Meisjes hebben op dit moment geen of nauwelijks rolmodellen in bèta, techniek en ICT en minder geloof in zichzelf als het om die vaardigheden gaat. Als gastouder kun je het verschil maken door hierin een belangrijke rol op je te nemen. Dit kan via voorlezen of via het aanbieden van materialen waar diversiteit en genderneutraliteit een rol speelt. 

Tijd voor een winactie:


In je eigen digitale omgeving hebben wij vijf kleurplaten van sterke krachtige vrouwen toegevoegd speciaal ter ere van vrouwendag. Vijf vrouwen die zich niet lieten kisten en vochten voor vrouwenrechten. 


Maak er een foto van mooie kleurplaten en geef het aan ons door. Dit kan via de reacties op Instagram, Facebook, Linkedin of stuur ons een mail naar administratie@gobmare.nl. De mooiste creaties worden beloond met een leuk boek waar een sterke vrouwelijke hoofdpersoon centraal staat en meisjes meer zijn dan prinsessen die uit een toren gered moeten worden.


Stuur inzendingen in voor donderdag 26 maart, op vrijdag 27  maart mailen we de winnaars welk boek ze willen hebben en deze sturen we dan op
Je vindt de kleurplaten van onze helden in je eigen digitale portaal

Neen gerust een kijkje

Gastouderbureau Mare

(070) 44 811 80

Bekijk de site van Organisator