Menu Sluiten
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar ‘Gastouderopvang financieel en juridisch’

Mare ondersteunt gastouders ook fiscaal en juridisch en arbeidsrechtelijk

13 januari 2022 @ 19:30 21:00

Gastouder zijn aan huis of in eigen woning, je kind naar een gastouder brengen of een gastouder in jouw gezin hebben, brengt de nodige zorg en verantwoording met zich mee. Mare ondersteunt gastouders ook fiscaal en juridisch en arbeidsrechtelijk, maar merkt dat de regels niet bij iedereen even helder zijn. Zo zijn gastouders en ouders vaak niet op de hoogte dat ze een arbeidsovereenkomst hebben als ze werken met de dienstverlening aan huis regeling. Ook komt het nog steeds voor dat gastouders onder de dienstverlening aan huisregeling vier dagen werken bij gezinnen thuis zonder loondienstverband en eindigen arbeidsrelaties soms zuur omdat het recht op transitievergoeding niet altijd juist gehanteerd wordt. 


Gastouders die ZZP-er of freelancer zijn zijn ook niet altijd volledig op de hoogte. Gastouders die voldoen aan de criteria van de Belastingdienst zich als ondernemer te laten registreren bij de KvK, maar wat zijn deze criteria precies? En waar moet je je als gastouder nou wel of niet aan houden?

Het webinar is interessant voor startende en ervaren gastouders, nannies,  vraagouders, medewerkers en houders van gastouderbureaus en voor iedereen die met gastouderopvang te maken heeft. Het wordt gegeven door onze directeur Astrid Plugge, zij heeft naast de nodige pedagogische ervaring, ook jarenlange ervaring op het gebied van arbeidsrecht en de dienstverlening aan huis-regeling en ZZP-erschap. Ze staat gastouders en ouders vaak bij als bemiddelaar en is regelmatig gemachtigde in rechtszaken namens gastouders of ouders en geeft regelmatig juridisch advies. Fris je kennis, krijg informatie over de ins en out van arbeidsrechtelijke vraagstukken en aan het einde van de avond ben je een heel stuk wijzer. 

Het Webinar zal digitaal plaatsvinden op: donderdag 13 januari van 19:30 tot 21:00 en is voor de gastouders en vraagouders aangesloten bij Mare geheel gratis. Voor iedereen, niet bij Mare aangesloten, is deze webinar 30 euro

€30 Voor personen niet aangesloten bij Mare

Mare Gastouderbureau

070-4481180

www.gobmare.nl