Menu Sluiten
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Verkeerseducatie netwerkbijeenkomst gemeente Altena

16 november @ 19:30 21:15

Verkeerseducatie netwerkbijeenkomst gemeente Altena

De gemeente Altena en Edux Onderwijspartners nodigen de gastouders in de gemeente Altena van harte uit voor hun Gastouder-netwerkbijeenkomst verkeer!

Tijdens deze avond krijg je actuele informatie over jonge kinderen en verkeer, tips voor het spelen rondom verkeer én ga je in gesprek over veilig vervoer/ op pad met kinderen van 0 – 8 jaar. Deelname is gratis en kan je eenvoudig doorgeven door een mail te sturen aan p.vanvliet@edux.nl o.v.v. netwerkbijeenkomst verkeer Altena, waarna je binnen 2 weken een bevestiging ontvangt. 

Gezien de 1,5 metermaatregel kan de gemeente een max. aantal deelnemers hanteren. Daarom geldt: eerst komt (aanmelding per e-mail), eerst maalt, waarbij gastouders uit de kernen van voormalige gemeente Aalburg voorrang krijgen.

Achtergrondinformatie

Inmiddels staan er in gemeente Altena ruim 120 gastouders geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang, samen goed voor vermoedelijk meer dan 500 kindplaatsen. Er worden in de gemeente Altena dus veel kinderen mede-opgevoed door gastouders.

Ook verkeersopvoeding speelt daarin een rol en je bent dagelijks met kinderen in het verkeer (een boodschap doen, buiten spelen, een wandeling maken). Daar liggen kansen om ook jonge kinderen al bewust te maken van verkeer. Samen oefenen met goed op de stoep blijven lopen, veilig oversteken en het herkennen van voertuigen bijvoorbeeld.

De gemeente Altena heeft als missie om ouders, verzorgers en andere opvoeders verkeersbewust te maken, zodat jonge kinderen uiteindelijk kunnen opgroeien tot zelfstandige verkeersdeelnemers.

Graag hopen we als Mare Gastouderbureau jullie daar te kunnen begroeten tijdens deze inspirerende avond. Chapeau voor de gemeente Altena die zich zo inzet voor gastouders.

Deelname zal worden beloond met een verkeerscadeautje! Aanmelding kan tot uiterlijk 30 oktober.

Gemeente Altena ovv Pauline van Vliet

06-48011301

p.vanvliet@edux.nl

Gemeente Altena

Sportlaan 170
Almkerk,4286 ET
+ Google Maps