Menu Sluiten
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Thema-avond voor gastouders

13 januari @ 19:15 14 januari @ 21:30

Thema-avond voor gastouders
Thema-avond voor gastouders

Een avond voor gastouders

De gemeente Haaren organiseert elk jaar een thema-avond voor gastouders. Dit is voor gastouders die hun opvang hebben in de dorpen Haaren, Helvoirt, Esch en/of Biezenmortel. In 2018 was het thema ‘De meldcode kindermishandeling’.  In het voorjaar van 2020 is het thema “taalontwikkeling bij kinderen van 0 tot 6 jaar”

Taalontwikkeling bij kinderen van 0 tot 6 jaar.

De bibliotheken geven op verschillende avonden in de vier dorpen deze thema-avond voor gastouders vorm.

Maandag 13 januari 2020:
* Dr. Landmanschool in Helvoirt;
* Franciscusschool in Biezenmortel.

Dinsdag 14 januari 2020:
* De Hasselbraam en de Klim-op in Haaren;
* Willibrordusschool in Esch.

Inloop vanaf 19.15 uur.

Taalontwikkeling is belangrijk

Als gastouder weet je hoe belangrijk het is dat kinderen zo vroeg mogelijk worden gestimuleerd in hun taalontwikkeling. Gastouders kunnen daarin spelenderwijs een grote rol vervullen.

Taalontwikkeling ontwikkelt zich bijvoorbeeld door voorlezen, want voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling en stimuleert de cognitieve vaardigheden.

Gemeente Haaren

Net als gemeente Den Haag en diverse andere gemeenten erkent gemeente Haaren erkent de positieve bijdrage die gastouders bieden op het gebied van taal bij kinderen. Wat fijn dat ook in Haaren de gastouderopvang gezien wordt en daarom brengen wij deze uitnodiging graag onder de aandacht bij alle gastouders in de gemeente Haaren. Kom dus naar deze thema-avond(en) voor gastouders in januari 2020. Hopelijk zien wij je daar.

De uitnodiging volgt nog en ook het programma. Het gaat er voor nu vooral om dat de betreffende datum in de agenda wordt genoteerd.

gemeente Haaren

www.haaren.nl