Winactie Internationale Vrouwendag!

 

Het is vandaag 8 maart en internationale vrouwendag 2019. Deze dag is hard nodig. Want ook in 2019 zijn gelijke rechten voor vrouwen ook in Nederland niet vanzelfsprekend en dit verdient best een beetje aandacht. Hoe mooi zou het zijn als de eerste vrouwelijke minister-president bij jou in de opvang zit?

Ook de kinderopvang kan Internationale Vrouwendag aangrijpen om laagdrempelig aandacht te geven aan emancipatie en gelijkwaardigheid. Via de kinderopvang kunnen kinderen al actief worden betrokken in thema’s die spelen in onze maatschappij. In de kinderopvang is respect voor de autonomie één van de pijlers waar de kinderopvang op drijft. Kleine kinderen kun je al leren dat nee, nee betekent.

Als gastouder kun je het verschil maken door hierin een belangrijke rol op je te nemen. Dit kan bijvoorbeeld via voorlezen:

GOB Mare gaat drie boeken verloten waar een sterke vrouwelijke hoofdpersoon centraal staat en meisjes meer zijn dan prinsessen die uit een toren gered moeten worden:

– Prinses Pernilla en de reddende ridders van Mathilde Stein
– Filola wil een krokodil van Ingebord Hornsveld en Marjank Sierevelt
– Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes van Elena Favilli

Wie zijn de heldinnen van je gastkinderen? Laat het ons weten! Print het invulblad uit en laat je gastkinderen hun heldin tekenen in 2019.

Dit mag je moeder zijn, de bakker die je altijd koekjes geeft, je gastouder die je leert dat je alles kunt worden wat je wil, de buurvrouw die een kind heeft gered, je tante die in haar eentje een groot bedrijf runt, je dokter die je weer beter maakt, Hillary Clinton, Aletta Jacobs, Madame Curie, je zusje die je altijd voorleest, je oma die elke dag weer aan iedereen denkt maar niet aan zichzelf, maar het mag ook een superheld zijn of Pippi Langkous of wellicht misschien wel prinses Pernilla zelf

Maak er een foto van je creatie en geef het aan ons door. Dit kan via de reacties op Instagram, Facebook, Linkedin of stuur ons een mail naar administratie@gobmare.nl.

Stuur inzendingen in voor donderdag 14 maart, op vrijdag 15 maart wordt bekend gemaakt wie de winnaars zijn van één van deze drie boeken!